Filter & Hepa filter

 

Trænger din støvsuger til at få skiftet filter? Find godkendte HEPA 13 filtre her hos os. Vi har altid gratis fragt på alle støvsuger filtre, fuld returret & hurtig levering med GLS indenfor 1-2 dage.

Vi forhandler et stort udvalg af godkendte HEPA filtre her på webshoppen. Alle vores filtre er testet på uafhængige laboratorier, og lever derfor op til de høje krav, der er til et HEPA filter. Derudover opfylder de alle lovkravene, så du kan være sikker på at få et kvalitets HEPA filter, når du køber det hos os. Se vores store udvalg her på webshoppen, hvor vi forhandler HEPA filter 13 til AEG, Electrolux & Philips støvsugere.

OBS! Finder du det HEPA filter, der passer til din støvsuger? Kontakt vores kundeservice og hjælper dig. 

filter electrolux hepa 13
Uden moms 160,00 DKK 200,00 DKK
filter phillips hepa 13
Uden moms 160,00 DKK 200,00 DKK
filter gisowatt
Uden moms 120,00 DKK 150,00 DKK
Forfilter til Henry stovsuger hos carls.nu
Uden moms 300,00 DKK 375,00 DKK
filter aeg heppa 13
Uden moms 160,00 DKK 200,00 DKK
filter alto stovsuger
Uden moms 200,00 DKK 250,00 DKK

OM HEPA FILTER

Hvad er et HEPA filter?

HEPA står for High Effiency Particulate Air, og det er et filter, der sidder indeni støvsugeren, som opfanger de fine støvpartikler, som kan fremkalde astma eller symptomer på allergi, hvis ikke partiklerne bliver fjernet. HEPA filtrene har forskellige niveauer af filtrering – des højere nummeret på HEPA filtret er, des flere partikler bliver der opfanget og siet fra. Derfor er det også vigtigt, at man sikrer sig at sin støvsugeren er helt lufttæt, så luftpartiklerne bliver indeni støvsugeren, når først de er blevet suget op gennem filtret. 

Et HEPA filter er sammensat af en slags måtte af fibre, der er tilfældigt anbragte. Langt de fleste HEPA filtre bliver lavet af glasfibre, og de har en diamater på mellem 0,5 og 0,2 mikrometer.

 

Fakta om Hepa filtre

Et HEPA filter er det ultimative filter indenfor kategorien af filtre til støvsugere. Filtret blev faktisk opfundet under 2. Verdenskrig, hvor den amerikanske atomenergikommission havde brug for et filter, som kunne beskytte forskerne mod radioaktive støvpartikler, som udgjorde en stor sundhedsfare for dem. Derfor opfandt man HEPA filtret, som kan opsamle og standse partikler så små som 0,3 mikrometer med en effektivitet på hele 99,9 %.

 

Hvor effektivt er mit HEPA filter i min støvsuger?

Et HEPA filter i din støvsuger er så effektiv, at for hver 10.000 partikler, der kommer inden for filtrets rækkevidde, vil der kun være 3 partikler, der undslipper filtret. Dermed er filtret særdeles effektivt, og det bliver faktisk kun mere og mere effektivt, jo længere tid det er i brug – også i din støvsuger. Derudover er det også vigtigt at huske på, at HEPA filtre er designet og produceret til at skulle standse meget små og fine partikler på en meget effektiv måde, men det kan derimod ikke filtrere gas- og luftmolekyler. Hvis man ønsker at få fjernet og filtreret flydende organiske forbindelser, kemiske dampe, cigaretfiltre, PET og/eller flatulens lugte, skal man have et aktiveret carbon (kul) filter i stedet for, eller som tillæg til, sit HEPA filter. Hvis man har en centralstøvsuger i hjemmet, behøver man slet ikke tænkte på filtre.

Man skal også være opmærksom på, at der findes støvsugere, der hævder at være en ”HEPA-type”, ”HEPA-lignende” eller ”99 % HEPA”, men som ikke er det, da de ikke opfylder de strenge krav, der er til HEPA filtre, og de er højest sandsynligt ikke er testet i uafhængige laboratorier. Nogle af disse filtre ligner HEPA filtre rigtig meget, og det kan derfor være svært at se forskellen, og nogle af dem er meget dårligere end et originalt HEPA filter. Derfor er det vigtigt, at man som forbruger er kritisk og kun køber godkendte HEPA filtre fra anerkendte producenter. Dette er din tryghed og garanti for, at du køber et originalt HEPA filter.

 

Allergi og HEPA filtre

Hvis du, eller nogle i husstanden, lider af allergi, kan et ordenligt filter i støvsugeren være med til at holde husstøvmidler og små skadelige partikler tilbage, så de ikke bliver blæst ud i huset under støvsugningen. Det er derfor vigtigt, at man stiller store krav til sit støvsugerfilter, hvis der er allergikere i husstanden, da selv de mindste partikler kan fremkalde symptomer på allergi. Dog findes der også andre støvsugerfiltre på markedet, hvoraf nogle er bedre end andre – men hvis du vælger et godkendt HEPA filter, som opfylder lovgivningen, så kan du være helt sikker på, at filtret opfylder de meget strenge krav som HEPA standarden kræver, og som kan holde de skadelige partikler på et meget lavt niveau. Som tillæg til dette, kan man faktisk også få allergivenlige støvsugerposer, som med fordel kan anvendes i en husstand med allergikere. Så er man på alle måder dækket ind.